NOMAN MUBASHIR

Hvor lenge er man innvandrer? Kan man være både norsk og utenlandsk? Hvordan kan vi inkludere alle med i et norsk fellesskap?

Made in Norway by Pakistan’ står det på programleder, forfatter og journalist Noman Mubashirs hjemmeside. Født på Lørenskog (1974) som en av de første norskpakistanske babyene i landet, vil Noman Mubashir gi oss et humoristisk innblikk i oppveksten som en eksotisk fargeklatt i et blendahvitt nabolag på 1970-90-tallet. Og samtidig filosofere rundt hva det vil si å være norsk i 2016.



Den populære programlederen fra blant annet Hva har du i bagasjen?, Drømmerollen og Sommeråpent, startet sin lange fartstid i NRK i Migrapolis og ble deretter som 24-åring den første nyhetsanker med pakistansk bakgrunn i norsk TV. Noman Mubashir kom igjen i medienes søkelys da han inspirert av kongens tale i høst valgte å komme ut av skapet. Som norskpakistansk, homofil muslim tilhører han dermed tre minoriteter. For tiden er han i gang med innspilling av en ny sesong av NRK-serien, 99% Norsk.

Mandag 24.10, Folkets hus i Hunndalen, kl. 18. Gratis inngang.

2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum