PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nyheter og aktuelt

Tilbyr utvidet småbarnstreff

Fra Gjøviks Blad 22/8 2018:

Både Gjøvik frivilligsentral og helsestasjonen i Gjøvik har hver for seg hatt et tilbud om småbarnstreff/barselstreff. Nå går de sammen om tilbudet. Hver mandag vil frivillige og helsestasjonen arrangere treff i lokalene til frivilligsentralen på Furubakken.

Barna Sofia Hareide, Chris Michael Bekkelund-Helland og Manuela Lunde deltok på høstens første småbarnstreff. Her sammen med Elisabeth Hareide, Renate Izelin Helland, frivillig Nina Hansen og helse- søstrene Beate Solberg og Karoline Duenger. (Foto: Torbjørn Aurvåg).

Målgruppen for tilbudet er hjemmeværende med barn fra 0-2 år, før de begynner i barnehagen.

– Det viktigste med treffene er å møtes, prates og få nettverk. Det skal være et sosialt sted å være. Vi vil få besøk av fysioterapeut og fra tverrfaglig familieteam. Vi skal også ha fokus på mobilbruk, og arrangere førstehjelpskurs, forteller helsesøster Karoline Duenger, leder for helsestasjonstjenesten i kommunen.

På treffene kan foreldre også komme med spørsmål og ta opp ulike teamaer. Tilbudet er delt opp i to grupper. Barselstrefftilbudet i Snertingdal og på Biri fortsetter som før. 


Publisert: 11.09.2018

Velkommen til inspirasjons- og innspillskveld frivillige lag og foreninger i kommunen.

Gjøvik kommune inviterer med dette til en inspirasjons- og innspillskveld for alle frivillige lag og foreninger på Kaféscena på kulturhuset mandag 27. august kl. 18.00 – 20.00.

Vi er så glade for at vi har fått Heidi Thommessen, frivillighetskoordinator i Asker kommune til å fortelle om hvordan Asker kommune strategisk og målrettet har jobbet aktivt med området frivillihetspolitikk siden 2007. Arbeidet de har gjort har vært så bra at de i 2017 ble de nominert til årets frivillighetskommune av Frivillighet Norge.

Frivilligmeldinga til Gjøvik kommune skal revideres i 2018, og vi ønsker å få gode innspill til hvordan kommune og frivillighet kan få til enda mer frivillighet OG hvordan vi med samhandling kan bedre vilkårene for lag og organisasjoner.

Til stede fra Gjøvik kommune er ordfører, Gjøvik frivilligsentral, kultur, idrettsavdelingen.

Påmelding innen 24. august, sendes til post@gjovik.frivilligsentral.no

Det blir servert kaffe.

Vi gleder oss til å se dere!


                       

Publisert: 12.08.2018

Tilrettelagte aktiviteter i hele sommer

Programmet for sommerens tilrettelagte aktiviteter for alle er klart, og kan lastes ned herfra.

Last ned PDF-fil »

Publisert: 30.05.2018

Førstehjelp for småbarnsforeldre

Man håper jo at det ikke skal skje, men dessverre kan det skje oss alle.Hva gjør du hvis barnet ditt setter fast noe i halsen?

Har du lyst til å bli tryggere på hva du skal gjøre hvis ulykken plutselig er der?

Da bør du melde deg på «Førstehjelp på barn», som er tema på Småbarnstreffet ved Gjøvik Frivilligsentral mandag 4. juni. Deltagerne får øve på dukker, og det blir mulighet til å stille spørsmål. Det blir to puljer, med maks 15 deltagere i hver pulje. Bård Plassen i Røde Kors er ansvarlig for kurset. Han har besøkt Småbarnstreffet et par ganger før, og tilbakemeldinger tyder på deltagerne hadde stort utbytte av kurset.

Påmelding og mer informasjon kontakt Gjøvik Frivilligsentral.

Publisert: 24.05.2018

Dansekveld i mai - siste før sommeren

Naturens dag på Eiktunet

Gjøvik- og Totenlekene

Skibladnertur for eldre

Festivalsjef blir ny leder for Gjøvik Frivilligsentral

Solveig Rønningen forlater festivaljobb i Hedmark for å bli ny leder ved Gjøvik Frivilligsentral.

– Rønningen har fått tilbud om stillingen, og takket ja. Frivilligsentralens nye virksomhetsleder har høy utdannelse fra ulike universiteter og konservatorier innen musikk. Hun har også utdannelse innen personalutvikling og ledelse, opplyser Arne Moen, tjenesteleder kultur i Gjøvik kommune.

Solveig Rønningen, som er bosatt i Gjøvik, jobber i dag på Hamar, der hun er fagkonsulent i Hedmark og Oppland musikkråd i 50 prosent stilling.

Les mer i Oppland Arbeiderblad

Publisert: 23.02.2018

Årlig tradisjon før jul

Siste lørdag i november arrangeres det hvert år juleverksted på Gjøvik Frivilligsentral.

Frivilligsentralen inviterer alle skolebarn i Gjøvik med søsken, foreldre og besteforeldre til noen timer i rolige former, der det dreier seg om å klippe, lime, flette, dyppe lys, sy med mer. Det er fokus på gamle tradisjons-aktiviteter, der flere voksne har stasjoner med oppgaver. Her lages det julegaver og julepynt. Midt i aktivitetene serveres det julegrøt med saft, kaffe og kringle.
Aktivitetene er godt organisert, med mange frivillige hjelpere som viser de forskjellige teknikkene. Ungene er konsentrerte og tålmodige. Det tar nemlig en time å dyppe et perfekt julelys! På tross av dette er lysdypping en svært populær aktivitet!
Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad, slik at både lillesøster og storebror kan lage ting og ta med hjem.

Årets juleverksted: Lørdag 25. november kl. 11, dørene åpnes kl. 10.45.

Tekst: Vigdis Engen
Foto: Jane Larsen

Publisert 15.11.2017

Dansekveld i oktober

 

Dialogmøte med ordføreren

Gjøvik Frivilligsentral inviterer alle lag og foreninger til dialogmøte med ordfører Bjørn Iddberg i Gjøvikhallen, mandag 21. august, kl. 17-18. Deltakerne inviteres til å komme med innspill:
"– Jeg lover å lytte til utfordringene, og videreformidle ønsker og behov til Utvalget for kultur og idrett, sier Iddberg. Han er veldig tydelig på at frivillig arbeid er selve limet i lokalmiljøet og at samfunnet ikke hadde klart seg uten.

– Frivillig arbeid er utrolig verdifullt, både for dem som hjelper og dem som mottar hjelp, konkluderer ordføreren. Han er svært opptatt av å legge til rette for at frivilligheten i Gjøvik kan fortsette å vokse og blomstre." (Oppland Arbeiderblad)

Etter møtet (kl. 18-20) blir det holdt gratis kurs i hvordan skaffe penger til lag og foreninger gjennom Tilskuddsportalen.no.

 Publisert 19.08.17

Høstens allsang

Frivilligdagen 2017

Vel møtt til stormønstringen i Gjøvik sentrum lørdag 9. september

Merk av datoen!

I år markeres FRIVILLIGDAGEN i Storgata for 17. gang. Din organisasjon har da muligheter til å være med på mønstringen av frivillig lag og foreninger. Vi ønsker alle velkommen - enten du synger, spiller, danser, sparker fotball, er speider, har din interesse for dyr eller skytevåpen, båt, bil, husflid, eller hva som helst.

Publisert 4.4.17

Skrivekløe?

Går du med en forfatter i magen? Da bør du kanskje krysse av helga 17. – 19. mars. Da arrangeres det for andre gang gratis skrivekurs for seniorer på Gjøvik Frivilligsentral.  Kursleder er Arne Hugo Stølan, forfatter/ lyriker og lærer ved skrivekunstlinja på Nansenskolen. Etter fjorårets kurs fikk frivilligsentralen svært gode tilbakemeldinger fra deltagerne, som for eksempel :  « Profesjonelt arrangert og ledet.» «Ensomme personer kan lære seg å skrive seg ut av ensomheten og glemme «vondtene» sine i lange perioder.» Takk for en utbytterik og trivelig helg!»

Flere av fjorårets deltager har meldt seg på igjen til årets kurs. Men det er plass til flere, og kursleder uttaler at kurset er åpent for «alle.» Det er ikke nødvendig å ha vært med i fjor.

Det blir enkel servering, som også er gratis! 

Påmelding til Gjøvik Frivilligsentral tlf. 61 15 85 55 eller mail til post@gjovik.frivilligsentral.no

Publisert 16.02.17

Lukas og de gode hjelperne! 

Se gladsaken som NRK Hedmark og Oppland har laget om Lukas og de gode hjelperne! :)

Mange har engasjert seg i den rørende historien om slagrammede Arild Bryn som trengte hundeluftere til Lukas. Gjøvik Frivilligsentral fikk en forespørsel om hjelp, og snart hadde 9 frivillige vervet seg. Til stor glede for alle parter:

"De som nå går i turnus med å lufte Lucas har like stor glede av det som Arild. – Jeg liker Arild, jeg liker Lucas og jeg har tid og anledning så synes det er ...hyggelig, sier Synne Nyhagen Hansen.

For Arild betyr det at han slipper å gi bort eller avlive sin beste venn. – Det er helt fantastisk. De er glad i han og han er glad i de, sier han."

TUSEN TAKK til våre frivillige som gjør det mulig for oss å hjelpe!

Har DU lyst til å være frivillig, så har vi alltid mange hyggelige og meningsfylte oppdrag som kan passe for noen og enhver. Bare ta kontakt! :)

https://www.nrk.no/…/frivillige-hundeluftere-redda-lucas-1.…

Se mer

Publisert 29.01.17