PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nyhetsarkiv

Informasjon om Internasjonal Uke på Gjøvik

Internasjonale uke arrangeres for 6. gang på Gjøvik i forbindelse med FN-dagen 24.oktober i uke 43. Arrangementet har vokst seg stadig større med årene og stiller i år med et variert og spennende program av høy kvalitet, som vi håper vil treffe et stort Gjøvik-publikum. I år har vi også et spesielt samarbeid med Martine og Nils Jørgen Kraft i Underjordiske dager, som vil donere noen av inntektene fra Halloween-festivalen til Gjøvik Frivilligsentral. Internasjonal uke arrangeres av Gjøvik Frivillighetssentral i samarbeid med Internasjonalt Råd, Kita, Flerkulturell kvinneforening, Folkeakademiet, Røde kors, Norsk Folkehjelp, NAV og Hunndalsforum.

 

ÅPNING AV INTERNASJONAL UKE OG GLOBUS KAFE PÅ FN-DAGEN

Globus Kafè på Folkets hus i Hunndalen har sin offisielle åpning ved ordfører Bjørn Iddberg i forbindelse med åpningen av Internasjonal uke. Her vil det bli mulig å nyte mat fra ulike verdenshjørner, og det fristes blant annet med afghansk og palestinsk samosa, thailandske vårruller, globussalat med tyrkiske kjøttboller, arabisk laks og polsk eplekake. Kafèen er et spennende prosjekt støttet av IMDI (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) og Gjøvik Frivilligsentral, og vil drives av kvinner fra så ulike nasjoner som Serbia, Kroatia, Polen, Irak, Kurdistan, Syria, Thailand, Burma og Afghanistan. I første omgang vil Globus kafè være åpen tirsdag – torsdag fra kl. 10-15, og satser i tillegg på catering.

Mandag 24.10, Folkets hus i Hunndalen, kl. 18. Gratis inngang.NOMAN MUBASHIR

Hvor lenge er man innvandrer? Kan man være både norsk og utenlandsk? Hvordan kan vi inkludere alle med i et norsk fellesskap?

‘Made in Norway by Pakistan’ står det på programleder, forfatter og journalist Noman Mubashirs hjemmeside. Født på Lørenskog (1974) som en av de første norskpakistanske babyene i landet, vil Noman Mubashir gi oss et humoristisk innblikk i oppveksten som en eksotisk fargeklatt i et blendahvitt nabolag på 1970-90-tallet. Og samtidig filosofere rundt hva det vil si å være norsk i 2016.


Den populære programlederen fra blant annet Hva har du i bagasjen?, Drømmerollen og Sommeråpent, startet sin lange fartstid i NRK i Migrapolis og ble deretter som 24-åring den første nyhetsanker med pakistansk bakgrunn i norsk TV. Noman Mubashir kom igjen i medienes søkelys da han inspirert av kongens tale i høst valgte å komme ut av skapet. Som norskpakistansk, homofil muslim tilhører han dermed tre minoriteter. For tiden er han i gang med innspilling av en ny sesong av NRK-serien, 99% Norsk.

Mandag 24.10, Folkets hus i Hunndalen, kl. 18. Gratis inngang.


SONITA (regi: R.G. Maghami, 2015)

Sonita (18) drømmer om å slå gjennom som rapper. Hun lever som ulovlig flyktning i Iran, hvor det er forbudt for kvinner å synge. Hun håper på støtte fra moren, som kommer på besøk fra hjemlandet Afghanistan. Men moren har lovet resten av familien å ta Sonita med seg, slik at de kan gifte henne bort for penger. I denne fengende, sterke dokumentaren følger vi Sonita i jakten på drømmene sine. Filmen har vunnet nærmere 20 priser, inkludert Hederlig omtale på Film Fra Sør-festivalen i Oslo tidligere denne måned.

Iransk dokumentar med dari/persisk tale og norsk tekst. Anbefalt aldersgrense 9 år.

Fredag 28.10, Gjøvik kino, kl. 18.15. Gratis inngang etter førstemann til mølla-prinsippet…

 

INTERNASJONAL FESTAFTEN

Tradisjonen tro inviterer vi fest for liten og stor med internasjonal underholdning og spennende matservering fra ulike deler av verden. Blant annet opptrer sopran og asylsøker Shebnem Abdullazade fra Aserbajdsjan akkompagnert av pianist Blatislav Arandjelovic fra Serbia, det blir folkedraktoppvisning fra forskjellige land, og sang av Gjøvik Kunst – og Kulturskoles Ungdomskor. Husbandet Los Gjøvikanos sørger for god feststemning!

Torsdag 28.10. Folkets Hus, Hunndalen, kl. 18.-21. Gratis inngang.

AMAL ADEN

Innvandrere må bli fullverdige borgere i sitt nye land, sier Amal Aden. I foredraget ‘Det nye Norge’ forteller hun hvordan hun mener vi må gå frem for å bli et flerkulturelt land på en vellykket måte.

Amal Aden (født 1983) kom til Norge som 13-åring etter å ha levd som gatebarn i Somalia i syv år. Hun var da analfabet. I dag er hun forfatter, spaltist, foredragsholder, tolk og rådgiver i det offentlige. 

Kontroversielle Amal Aden har mottatt både drapstrusler og en rekke priser for sitt samfunnsengasjement, bla. Erik Byes minnepris, Amnesty-prisen og Zola-prisen. Sistnevnte ble begrunnet med at ‘hun har kritisert norsk innvandrings- og integreringspraksis på en konstruktiv måte, og fordi hun uredd har refset innvandrermiljøer som ikke respekterer grunnleggende verdier som demokrati, likestilling og rettssikkerhet’.

Fredag 28.10, Kulturtrappa, Gjøvik kino, kl. 18. Gratis inngang.

UNDERJORDISK FESTIVAL

Underjordisk festival markerer Halloween-helgen med karnevalstog fra CC til Fjellhallen, og deretter familiemarked med underholdning, utstilling og aktiviteter i Fjellhaven. På kvelden blir det maskeradeball med artister og sceneshow for de voksne i Fjellhaven, med blant andre Martine Kraft, Adam Hurst, Ingar Amlien og Lewi Bergrud & The Ghostbusters. Drivkreftene bak Underjordisk festival er Martine og Nils Jørgen Kraft og salg av årets LYS-prosjekt går til Gjøvik Frivilligsentral.

Lørdag 29. 10, karnevalstog fra CC Gjøvik  kl. 11.30, Familiemarked i Fjellhaven kl. 12.-15. og maskeradeball kl. 20-01 i Fjellhaven.

ØSTANVIND MED CIRKUS SIBYLLA

Østanvind er en varm musikalsk fortellerforestilling med visdomsfortellinger fra Øst, og med toner fra Balkan, Klezmer og sigøynermusikk. Forestillingen er inkluderende med interaksjon mellom sal og scene, og Sibylla har blitt berømmet for sin fabelaktige innlevelse og grep om publikum. Forestillingen passer for barn og voksne i alle aldre.

Prisbelønte Cirkus Sibylla startet i 1989 og har bakgrunn i nysirkusmiljøet i Europa. De har produsert mer enn 30 forestillinger for barn og unge, og turnert fra Mehamn i nord til New Zealand i sør. Tidligere i høst holdt de i samarbeid med Gjøvik Frivilligsentral og UDI en 3 dagers sirkusskole for barna på asylmottaket på Gjøvik. Sirkusskolen endte i en forestilling som imponerte både foreldre og øvrig publikum, og det er med stor glede og forventning at vi ønsker Cirkus Sibylla velkommen tilbake!

Søndag 30.10, Folkets hus, Hunndalen, kl. 18. Gratis inngang.

Publisert 21.10.16 

Vel møtt til Frivilligdagen 2013

Vel møtt til rekord-mønstringen i Gjøvik sentrum – lørdag 7. september, der vi ønsker å vise mangfoldet i det frivillige nett i kommunen – gjennom aktivitet, markedsføring og inntektsbringende tiltak for den enkelte. Les mer »

Torsdagsgjengen gikk til topps

- Uten det frivillige arbeidet hadde Gjøvik blitt et langt stussligere sted å bo, sa ordfører Bjørn Iddberg, da han delte ut årets Frivilligpris til Torsdagsgjengen på Øverby 5.desember 2011

Av: Trude Grevstad Dale i Oppland Arbeiderblad

 

Over 200 personer overvar prisutdelingen, som fant sted på Frivilligkonserten i Gjøvikhallen. I varme ordelag roste ordføreren den positive gjengen på Øverby som uke etter uke gjør en kjempeinnsats for å tilby eldre og funksjonshemmede i Gjøvik en sosial møteplass. 

I 12 år har Torsdagsgjengen vartet opp med servering og underholdning av alle slag, -musikk, sang, foredrag og allsang. De frakter mange av deltakerne med biler og busser, legger til rette for fysisk aktivitet ute og inne, og arrangerer turer, grillfester og julebord. 

En bedre hverdag 
- Ja, prisvinnerne har gjennom sitt virke gitt svært mange en bedre hverdag, fastslo ordføreren og ba leder Per Elseth motta prisen på vegne av «gjengen». Prisen besto av en flott potpurrikrukke fra Gjøvik Glassverk og et vakkert tresnitt signert Einar Sigstad. 

Elseth takket hjertelig for prisen og nevnte spesielt Kristian Bostad og Rune Pedersen som tok initiativet til et det første møtet i 1999, samt Laila Husvåg som var med helt fra starten. 

Selv om svært mange ildsjeler har gjort en innsats i Torsdagsgjengen opp gjennom årene, tillot ordføreren seg å framheve fire av dem, nemlig Birger Fremstad, mangeårig leder og drivkraft, Kjell Bjørge, «transport og økonomisjef», Sabine Nyholt, «kjøkkensjef» og Karin Eriksen «pianosjef». 

Gromjinta som Jussi Björling 
Den årlige frivilligkonserten i Gjøvikhallen er Frivilligsentralen og Gjøvik kommunes takk til alle dem som gjør et ubetalt arbeid til beste for sine medmennesker. Årets konsert startet med et herlig nissekor, bestående av aspirantkorene vd Gjøvik kunst- og kulturskole, ledet av Tove Lundborg. Styreleder ved Frivilligsentralen, Roger Hansen, hadde deretter gleden av å introdusere Seniordansen, Viken kammerkor, Blåveisene Veterankorps og gromjinta Ida Marie Ringerud. 

Sistnevnte ble mor til ei lita jente for tre uker siden, og det var ikke tilfeldig at hun innledet sin avdeling med å synge «Den fyrste song eg høyra fekk». Deretter bergtok hun forsamlingen med en ballade, som passet svært godt på frivilligkvelden, nemlig «He ain`t heavy, he`s my brother». Avslutningsvis overrasket hun oss alle med å framføre «O helga natt» i ekte Jussi Björling-stil med mandig tenorrøst. Ja, den dama liker å overraske! En spennende slutt på en fin førjulskveld! 

I tillegg noen bilder tatt av Frivilligsentralen ved Toril

 ...
PRISVINNERE: Torsdagsgjengen ved Øverby mottok Frivilligprisen 2011 mandag. Leder Per Elseth (i midten bak) mottok prisen på vegne av gjengen. FOTO: TRUDE G. ALE Foto: Trude G. Dale
...
PÅ FØRSTE RAD: Styreleder ved Frivilligsentralen, Roger Hansen, og Gjøvik-ordfører Bjørn Iddberg, delte ut Frivilligprisen 2011 mandag kveld. Foto: Trude G. Dale
...
DANSEDAMENE: Seniordansen er nærmest fast inventar på alle Frivilligsentralens arrangementer, så også i Gjøvikhallen mandag kveld. Foto: Trude G. Dale

...

GROMJINTA: Ida Marie Ringerud ble mor for bare tre uker siden. Mandag kveld sto hun på scenen på Frivilligkonserten i Gjøvik. Foto: Trude G. Dale

Velkommen til Internasjonal Uke

Oppstart av seniorcurling

Jobbsjansen for innvandrerkvinner på Folkets Hus i Hunndalen

Jobbsjansen er et IMDI-støttet prosjekt i regi av Gjøvik kommune som skal hjelpe kvinner med innvandrerbakgrunn over i arbeid. (Samarbeid med Gjøvik Frivilligsentral, Nav Gjøvik og Gjøvik lærling senter)

Kjenner du noen innvandrerkvinner som trenger hjelp med å få seg jobb?

Hvem kan delta i jobbsjansen?

Vi skal rekruttere 20 deltakere i denne målgruppen:

- har oppholdstillatelse i Norge
- hjemmeværende og bosatt i Gjøvik kommune
- mellom 18 og 55 år
- motiverte og ønsker å komme ut i arbeidslivet
- hjemmeværende uten egen inntekt
- ikke har deltatt på introduksjonsprogram de siste to årene
- kan delta i program på dagtid utenfor hjemmet
- ikke mottar sosialhjelp

 

Hva kan jobbsjansen tilby?

- et tilrettelagt program og en aktivitetsplan
- en kontaktperson som følger deltakeren tett
- kurs, norskopplæring og arbeidspraksis
- veiledning og hjelp til å finne veien videre
- mulighet til å bli kjent med andre kvinner i samme siuasjon
- enn skattepliktig ytelse på kr 7715,- pr mnd

Oppstart mandag 29. august.

 

Hvis du tenker at dette er aktuelt for deg, eller noen du kjenner, så kan du kontakte:

Monica Vilnes, prosjektleder
monica.vilnes@gjovik.kommune.no
Tlf. 971 28 239 

Bjørn Rognstad, virksomhetsleder kultur
bjorn.rognstad@gjovik.kommune.no
Tlf. 924 44 924

Publisert 4.8.16 

Frivilligdagen 2016

Vel møtt til stormønstringen i Gjøvik sentrum lørdag 10. september. I år markeres FRIVILLIGDAGEN  i Storgata  for 16. gang.

Din organisasjon har da muligheter til å være med på mønstringen av frivillig lag og foreninger. Vi ønsker alle velkommen - enten du synger, spiller, danser, sparker fotball, er speider, har din interesse for dyr eller skytevåpen, båt, bil, husflid, eller hva som helst.              

Om du vil underholde, selge mat eller lodd, drive medlemsverving, eller bare fortelle andre hvem dere er. Av alle lag/organisasjoner i kommunen, ønsker vi at så mange som mulig vil stille opp den 10. september.

Påmelding til Gjøvik Frivilligsentral innen 20. august 2016.
Vi ønsker navn på organisasjon, kontaktperson med navn, (e-post )og telefonnummer
Vi vil også ha inn ønsker om plassering og om dere ønsker tilgang på strøm (begrenset!!).
Påmelding kan sendes på mail til: post@gjovik.frivilligsentral.no

NB: Alle må medbringe egne godkjente skjøteledninger til utendørs bruk.

I tilfelle nedbør kan man bruke store parasoller eller partytelt.

kl 09.00 – 10.00:       Rigging og kjøring til standplass skjer mellom.
kl 11:00                      Offisiell åpning
ca kl 14:30                 Nedrigging/ avslutning

Detaljert program blir sendt ut i begynnelsen av september.

Publisert 3.8.16 

Skibladnertur for eldre

Årets Skibladnertur med eldre Fredag 17. juni er det 10. gang vi arrangerer denne turen for eldre i Gjøvik-regionen. Samarbeid med CC-Gjøvik, Byen Vår Gjøvik, Skibladnerkontoret og Gjøvik kommune. Første avgang er fylt opp. Andre avgang har vi mange ledige plasser på. Så er du interessert i å ta turen, kontakt Servicetorget Gjøvik kommune tlf. 61 18 95 00 for påmelding.

Småbarnstreff tar sommerferie

 

Lyst til å være en sykkelvenn?

 

Sommeravslutning for aktive frivillige

Gjøvik Frivilligsentral ønsker å takke alle sine aktive frivillige om du er en tur- og besøksvenn, en av kafégjengene på Øverby eller Sentrum, frivillig på en av våre faste arrangementer etc. så er du/dere hjertelig velkomne på vår Sommeravslutning på Gjøvik Frivilligsentral avd. Hunndalen (Folkets Hus) torsdag 9. juni kl. 18.00. Påmelding: post@gjovik.frivilligsentral.no eller tlf. 61158555.


Siste Dansekveld på Folkets Hus før sommeren

Informasjonsmøte for nye frivillige på Bondelia asylmottak

Det er nå bestemt at Bondelia på Gjøvik blir varig mottak for flyktninger. Er du interessert i å delta på frivillig arbeid for å skape gode opplevelser, og nye vennskap for og sammen med beboerne? Lokalmiljøet vårt trenger enda flere frivillige for å forebygge og legge til rette for god integrering.

Møte på Frivilligsentralen mandag 15.02 kl 18.00-19.30
Dere vil få informasjon om hvordan det frivillige arbeidet legges opp og vi vil svare på spørsmål. Kaffe serveres. Vel møtt!

For spørsmål kontakt:
Bjørn Rognstad, Frivilligsentralen, tlf 924 44 924
Anne Marthe Zettervall, Frivilligkoordinator Røde kors, tlf 930 91 994

Publisert 12.2.16

Gratis skrivekurs for seniorer

11. mars – 13. mars på Gjøvik Frivilligsentral avd. Sentrum (Furubakken)

Har du skrivekløe? Ønsker du å utvikle skrivingen din? Et skrivekurs vil dytte deg i riktig retning, uansett om målet er å føre dagbok, selge reportasjer eller forfatte en bok.

Kursleder: Arne Hugo Støland, lyriker/forfatter/gjestelærer på Skrivekunstlinja, Nansenskolen.

Påmeldingsfrist mandag 29. februar.

Tlf: 61 15 85 55

E-post: post@gjovik.frivilligsentral.no

Flyktningvenner

Gjøvik Frivilligsentral har i den senere tid etablert ca 30 "Flyktningvenner". Sammen med Røde Kors Gjøvik (med ca. 20 frivillige) har vi nå etablert et samarbeid med akuttmottaket på Bondelia for å skape aktiviteter.

I første omgang har vi nå etablert:
1. Klesgruppe som samler inn og fordeler klær.
2. Spillgruppe for sosialt samvær for ulike spill som Backgammon, sjakk, Yatsy o.l.
3. Idrett/aktivitetsgruppe for innendørs fotball/bordtennis
4. Mor/barn-gruppe for aktiviteter som tegning, leking, tur o.l.
5. Kjøkken/hyggegruppe for steking av vafler og andre sosiale hyggestunder.
6. Språk/integreringsgruppe for oppstart av språkopplæring ved bruk av pensjonerte lærere som frivillige.
7. Gatemeglingsgruppe som forebyggende tiltak. 8. Informasjons-webgruppe for rekruttering og informasjon

Disse tiltakene ble satt i praksis fra 5.12 og det vil bli daglige ulike titak. Vi trenger flere flyktningvenner så har du lyst til å bidra i en av disse gruppene eller har du/dere noen nye forslag på aktiviteter/grupper så ta kontakt med Gjøvik Frivilligsentral på nyåret. Vi åpner igjen 11. januar 61 15 85 55, men vi kan være tilgjengelig på evnt. mail: post@gjovik.frivilligsentral.no. Ellers er det mulig å ta kontakt med Gjøvik Røde Kors.

Gjøvik Frivilligsentral ønsker alle en riktig God jul og et godt nytt år.

Publisert 23.12.15

Flyktningvenn

Ønsker du å bidra til å bli med i en felles dugnad for flyktningene som nå kommer til vårt distrikt. Gjøvik Frivilligsentral vil samarbeide med mottaket på Bondelia og andre. Vi ønsker frivillige til ulike aktiviteter for alle flyktningene i vårt distrikt.
Kontakt oss på tlf. 61 15 85 55.

Publisert 11.11.15

Nattravnene på plass

Etter et års pause er Nattravnene igjen på plass i Gjøvik sentrum. Ravnene skal gå i byen natt til søndag. Allerede førstkommende helg er det noen ute og vandrer for å se til at alle har det bra.

Dersom du møter opp på Frivilligsentralen i sentrum lørdag en halvtime før midnatt, kan du få bli med å gå i gatene.

Gjøvik var en av byene som var tidligst ute med å gå natteravn, og tilbakemeldingen fra de som har gått, er at de kommer i kontakt med mange trivelige ungdommer.
- Vi vet at de «gule jakkepersonene» virker betryggende og aggresjons-dempende på folk.

Samarbeidet med politiet har vært tett hele vegen, og vi har alltid hatt en fra politiet i styret, sier Toril Singstad Pålshaugen fra Gjøvik Frivilligsentral.
- Midt under vandringen er det for øvrig pause med pizza og brus.

Publisert 2.10.15

 

Gode hjelpere viste seg fram i gågata

Frivilligdagen er blitt en populær markering av innsatsen i kommunens foreningsliv. Publikumstilstrømningen viser at gjøvikenserne setter pris på «livet» arrangementet skaper i sentrum.

Etter hvert er ikke markeringen bare begrenset til det lokale foreningslivet heller. På en stand i nedre del av gågata lørdag møtte OA et for mange kjent fjes fra Dokka.

– Vi har felles stand her i år for de fem frivilligsentralene i GLT-regionen, forklarte Kjell Rønningen; daglig leder ved Torpa/Nordre Land Frivilligsentral.


Les mer i Oppland Arbeiderblad »


Se flere bilder her »

Publisert 16.09.15

 

Tidenes frivilligfest i Gjøvik lørdag

Minst 80 lag og foreninger vil vise seg fram under Frivilligdagen på Gjøvik lørdag. Senere på dagen blir det stor fest for frivillige.

130 deltakere er påmeldt til festen allerede, og vi har plass til mange flere, sier Liv Thorsen. Hun har ledet et prosjekt som går ut på å styrke samarbeidet mellom Frivilligsentralene i Gjøvik, Toten og Land, og lørdagens frivilligfest er et av resultatene fra prosjektet. Frivillige fra hele GLT-regionen inviteres til å være med.

Les mer i Oppland Arbeiderblad »

Publisert 10.09.15

 

 

 

 

Tilskudd av to nye frivilligsentraler i Gjøvik

Daglig leder Bjørn Rognstad ved Gjøvik Frivilligsentral fikk den hyggelige beskjeden at søknaden han sendte til Kulturdepartementet i våres har i år blitt godkjent. Gjøvik vil få statstilskudd til å etablere to nye Frivilligsentraler, Øverby og Hunndalen.

Publisert 10.09.15

 

AKSJON TURMÅL 2015 I SØNDRE LAND 

Vi inviterer alle til å delta: Tur med Kjentmann, mandag 14. september 2015, Rundtur på historiske veger i Bergegarda. 

Turen er ca. 4 km i lett terreng. Det vil også bli omvisning og bevertning (kr. 30,-) på Granum gård. Oppmøte på Granum Gård kl. 18.00 eller på Søndre land Frivilligsentral for felles avreise kl. 17.30.                      

Arr. Bergegarda Vel og Grendehus AL

Publisert 21.08.15

Hundeutstilling på Øverby

Gjøvik Hundeklubb har et stort arrangement (utstilling) på Øverby søndag 23. august

Hele området rundt Øverby Kafeen og Øverby skistadion vil være i bruk. Det vil ikke være mulighet for treninger ol. denne helgen! Det gjelder også aktivitet i og rundt lavvoen!

Publisert 14.08.15
 

Frivilligdagen 2015

Som en del av prosjektet «Frivillighet – for livsglede og mangfold – i Gjøvikregionen» vil de fem Frivilligsentralene i Gjøvik-regionen gå sammen om å arrangere den årlige Frivilligdagen 12. september 2015

Alle lag og foreninger i de fem kommunene er velkommen til å delta med stands i Storgata på Gjøvik på dagtid.  Dette er en unik mulighet til å vise seg fram, og de fem Frivillsentralene vil ha en felles stand denne dagen.

Seniordanserne fra de fem kommunene er i gang med å planlegge en felles danseoppvisning i sentrum på dagtid.

Fra kl. 16.00 samme dag vil det inviteres til fest for alle de frivillige på Øverby.

Her vil det være underholdning fra lokale artister fra de respektive kommunene, foredrag, mat etc.  Dette for å sette pris på alle de frivillige som bidrar på ulike arenaer hele året igjennom. 

Det settes opp busser fra Lena, Raufoss, Hov og Dokka for de frivillige som ønsker å være med på festen.

I tillegg til dette felles prosjektet den 12. september vil det i løpet av en to ukers periode i august gjennomføres ulike prosjekt i alle kommunene, og hvor sentralene inviterer hverandre til å delta. Aktivitetene vil synliggjøre at vi er inne i Friluftslivets år! 
 


Arrangementene i denne perioden vil markedsføres  gjennom reportasjer i lokalavisen samt en annonse – og vi håper selvfølgelig at både ordførere og lokalpolitikerne for øvrig vil møte opp på disse arrangementene.

Meld på ditt lag eller forening til Frivilligdagen på mail: post@gjovik.frivilligsentral.no


Publisert 12.06.15 

Fit Mama Gjøvik

Fit Mama Gjøvik er ett utendørs treningstilbud for barnevogntrillende mødre. Kom i form etter fødselen med morsom og effektiv trening i friske omgivelser!

Treningen inneholder oppvarming med vogn slik at småfolket får sovnet og mammaene blir varme og gode. Etterpå parkeres vogna og vi trener ett bootcamp-inspirert treningsprogram på ca 45 minutter med utgangspunkt i plassen rundt fotballbanen.

Sted: Frivilligsentralen i Gjøvik avd. Øverby (oppmøte ved fotballbanen på skistadion)
Tid: Tirsdager kl. 11.30-12.30. 
Utstyr: Treningstøy og joggesko som egner seg for terreng.
Pris: GRATIS

Treningsleder er Ulla A. Wasenden som til vanlig er ergoterapeut i Gjøvik kommune og treningssleder/actionkonsulent i Friskis&Svettis Gjøvik. Ulla ble mamma 24.12.14 og sønnen Trym kommer til å være med i vogn han også. Treningstilbudet er utviklet i samarbeid med Frivilligsentralen i Gjøvik avd. Øverby som også stiller toalett/stellerom disponibelt for deltakerne.

Publisert 22.04.15

 

 

 

Frivilligkafé Gjøvik Frivilligsentral avd. sentrum tirsdag 14. april kl. 18.00

Gjøvik Frivilligsentral inviterer alle frivillige som er knyttet til avdelingene på Øverby og i Sentrum til "frivilligkafé".

Ta gjerne med en venn som ønsker å bli kjent med Frivilligsentralen og de ulike aktivitetene.

På grunn av bevertning ønsker vi en tilbakemelding til Gjøvik Frivilligsentral tlf. 61 15 85 55 eller epost: post@gjovik.frivilligsentral.no

Publisert 12.04.15

 

Gjøvik Kino inviterer!

Fredag 20. februar kl 19.00 - Premiére og stand ved Nasjonalforeningen Gjøvik Demensforening i foajeen på Gjøvik Kino. Filmstart kl 20.00.

Onsdag 25. februar kl 14.15 — Seniorkino og spesiell invitasjon til demensforeninger Gjøvik, Toten, Lillehammer og Dokka. Åpent for alle. 50,- pr billett.

Alice Howland er en kjent språkprofessor som begynner å glemme ord. Hun får den knusende diagnosen tidlig Alzheimers. Det blir en kamp for å holde kontakten med den hun engang var. Julianne Moore, Alec Baldwin og Kirsten Stewart er blant de medvirkende i dette sterke dramaet. Julianne Moore vant Golden Globe for rollen, og filmen høster gode kritikker.

Velkommen!

Publisert 16.02.15

 

Småbarnstreffet med temadag

9. februar kl. 12.00-13.00 Blir det besøk av barnefysioterapeut fra Gjøvik kommune. Tema for treffet blir Bevegelsesutviklingen fra spebarn til gående. Informasjon om betydning av barnas utvikling bl.a. krabbing. A°pent for spørsma°l. Gratis. Velkommen!

Publisert: 3.2.2015

 

 

Vellykket første Lesesirkelmøte

 

Onsdag 28. januar var det et uforpliktende informasjonsmøte på Gjøvik Biliotek og Litteraturhus i forbindelse med Bok & Te. Et samarbeid med Gjøvik Frivilligsentral, Rådgivningstjenesten 65+ og Gjøvik Bibliotek og Litteraturhus.

Boken som var valgt ut for lesesirkel er Fugletribunalet av Agnes Ravatn.
 Publisert: 2.2.2015

Nye aktiviteter hos Gjøvik Frivilligsentral

Vi starster det nye året med flere nye aktiviteter. Nytt er SeniorTeater, Lesesirkel, Skigruppe, Volleyballgruppe og Tenniskurs. Nærmere informasjon om disse og alle våre andre faste aktivitetene finner du i menyen til venstre under  Hva skjer hos oss? - Faste aktiviteter.

SeniorTeater
Har du lyst til å spille teater?
De søker seniorer som har lyst til å bli med på en teateroppsetting. Det trengs folk på og bak scenen. Instruktør Per Ibs Aagenæs
SeniorTeateret treffes på Folkets Hus, Hunndalen, annen hver onsdag.

Lesesirkel
Hvis du er glad i å lese og liker å dele det du leser med andre, er det fint å være med i en lesesirkel! Da har du et sted hvor du treffer andre og hvor dere kan diskutere hverandres opplevelser av den samme boken. Velkommen til lesesirkel onsdager kl. 12.30 på Gjøvik bibliotek.

Skigruppe
Spenn på deg skiene og bli med! Her får du fine turer, skiteknikk og smøretips. Instruktør v/Gjøvik Skiklubb. Skigruppa møtes frejm mot våren hver onsdag kl. 11.00, Gjøvik Frivilligsentral avd. Øverby.

Volleyballgruppe
Vi starter med volleyballgruppe i Gjøvik. Her trengs det ingen erfaring. Dette er bare for moroskyld og for å komme i aktivitet. Passer for både kvinner og menn. Trening kl. 11.00-13.00, Gjøvik Tennishall hver torsdag frem t.o.m. 23. april.

For nærmere informasjon eller spørsmål ta kontakt med Frivilligsentralen

Publisert: 31.1.2015

 

 

 

Åpent kurs for alle som ønsker å være frivillig på Gjøvik.

Vi har spennende og givende aktiviteter for alle.

• En mulighet til å gjører noe man liker
• Læring, mestring og utfordring
• Få mer ut av hverdagen
• Bli kjent med andre
• Bruk for alle

Kurset avholdes tirsdag 17. februar og 17. mars kl. 11.00 – 14.00 på Folkets Hus, Hunndalen

Temaer:
• Om frivillighet
• Aktiviteter i regi av Frivilligsentralen
• Hva innebærer det å være “en frivillig” •

Noen av våre frivillige aktiviteter:
• Kafédrift
• Småbarntreff
• Kom og spis
• Turvenn/besøksvenn

Erfaringsutveksling

Enkel servering med noe å bite i.

Lyst til å delta? Ta kontakt med Gjøvik Frivilligsentral 61 15 85 55

Publisert: 31.1.2015

 

 

Vil du ha en fabelAKTIV pensjonist-tid?

Kom og bli med!

Tenniskurset starter opp i Gjøvik Tennishall 29. januar kl. 11.00-13.00.

Kurset ledes av innstruktør Per Granlund.

Varighet: Hver torsdag t.o.m. 23. april innhold: Trening, temaer og sosialt samvær. Tennisutstyr kan du låne i tennishallen.

Kontakt Frivilligsentralen for påmelding.

Publisert: 29.1.2015

 

 

Frivillighetspolitikk på dagsorden i Gjøvik kommune

"Nå forstår jeg hvor utrolig viktig det er at vi får faglig påfyll på frivillighet og hva den betyr for innbyggerne her i kommunen." Det var en aktiv gjeng fra ulike lag og foreninger Frivillighet Norge traff i sitt møte med organisasjonene i Gjøvik torsdag kveld 30. oktober.

Sakset fra Frivillighet Norge

Gjøvik kommune er helt i sluttfasen med sitt arbeid med en frivillighetsmelding. Over 20 organisasjoner hadde meldt seg på da frivillighet Norge var invitert til å snakke om frivillighetens rolle og medvirkning for utviklingen av samfunnet, og verdien av samarbeid mellom organisasjonene kommunen. Møtene ble gjennomført i samarbeid med Gjøvik kommune.

Møte med politikerne
Når Frivillighet Norge gjør avtaler med kommunene er det viktig at dialogen knyttet til utvikling av den kommunale frivillighetspolitikken forankres i kommuneledelsen. Den første delen av vårt besøk var derfor viet til en frivillighetspolitisk halvtime i Gjøvik kommunestyre der vi ble hilst velkommen av ordfører Bjørn Iddberg. Etter møtet er det vår oppfatning at Gjøvik kommune er på rett vei i frivillighetspolitikken.

Kafedialog med organisasjonene
Flere av organisasjonene uttrykte at de var svært fornøyd med at Frivillighet Norge hadde snakket med politikerne. "Det er viktig at politikerne engasjerer seg slik at de kan bli mer kjent med hva som rører seg i lag og foreninger i Gjøvik."

En viktig del av møtet med organisasjonene var kafedialogen der alle kunne komme med innspill til kommunens videre arbeid med å utvikle konkrete virkemidler i fivillighetspolitikken. Oppsummeringen av kafedialogen viste at organisasjonene har et stort lokalt samfunnsengasjement og gjerne bidrar mer - som nærmiljøbyggere gjennom inkludering av sårbare grupper, dugnadsarbeid og fagkompetanse - dersom kommunen tilrettelegger. Organisasjonene kom med innspill til en rekke områder de mente kommunen hadde et forbedringspotensial i samhandlingen med organisasjonene.

Publisert: 4.12.2014

 

Invitasjon fra kommunen til frivillige lag og foreninger

Gjøvik kommune inviterer alle frivillige lag og foreninger i kommunen til møte på Gjøvik Frivilligsentral, avdeling Øverby torsdag 30.oktober kl 18.00

Bakgrunn for møtet
Som bakgrunn for møtet er ”Forslag til Frivilligmelding for Gjøvik kommune” der ett av punktene er å invitere Frivillighet Norge til et samarbeidsmøte.

Frivillighet Norge jobber med å fremme utviklingen av frivillighetspolitikk i kommuner og de er invitert til kommunestyremøtet samme dag for å gi inspirasjon til utvikling av den lokale frivillighetspolitikken.

Tema for møtet: Samspill og samarbeid mellom frivillige lag og foreninger og kommunen
En aktiv og levende frivillig sektor er grunnleggende for et aktivt og levende lokalsamfunn. Interessen og behovet for samarbeid mellom frivillighet og kommune har økt i løpet av de siste årene. En god relasjon og dialog mellom kommunen og lokale lag og foreninger har stor betydning for hvordan vi sammen kan skape et godt lokalsamfunn, som er robust også med tanke på morgendagens utfordringer.
Frivillighet Norge vil stå for det faglige innholdet i møtet. De vil blant annet legge til rette for at organisasjonene kan komme med innspill til konkrete tiltak for hvordan kommunen kan bli en partner for organisasjonslivet i Gjøvik. 

Skisse til program 
1800 Velkommen ved Frivillighet Norge og kommunen
1810  Presentasjon av deltakerne og dialog om kveldens tema v/Frivillighet Norge

-Om frivillige organisasjoners betydning og forventninger til frivilligheten
-Fakta om frivillighet
-Frivillighetspolitikk, samspill og samarbeid med kommunen

1930 Hvordan skape mer rom for frivillighet i kommunen? 

-Kafedialog der organisasjonene kan komme med innspill som beskriver egne utfordringer, ressurser og kommunens rolle som tilrettelegger i samarbeid og kontakt med frivilligheten. 
-Oppsummering
-Veien videre

2100  Slutt

Påmeldings- og kontaktinformasjon
Påmelding og spørsmål rettes til Gjøvik Frivilligsentral, tlf 61 15 85 55 eller post@gjovik.frivilligsentral.no innen 27.oktober.
Telefonnummeret til Frivillighet Norge er 21 56 76 50 og Bjørn Lindstad kan kontaktes for spørsmål om Frivillighet Norge sitt arbeid med frivillighetspolitikk i kommuner. 

Om Frivillighet Norge
Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Frivillighet Norge jobber for å styrke sivilsamfunnet gjennom å utvikle frivillighetspolitikken og bedre organisasjonenes rammevilkår. 280 organisasjoner er medlem i Frivillighet Norge. Til sammen representerer disse over 50 000 lag og foreninger over hele landet. Frivillighet Norge og KS har inngått en avtale om Plattform for samspill og samarbeid mellom frivillig og kommunal sektor. http://www.frivillighetnorge.no/no/frivillighetspolitikk/samarbeid_mellom_kommunal_og_frivillig_sektor/ Plattformen er uttrykk for ønsket om bedre samhandling mellom sektorene for å støtte og tilrettelegge for den omfattende og viktige aktiviteten i frivillig sektor. www.frivillighetnorge.no

Publisert: 24.10.2014

Åpent hus på Frivilligsentralen (Furubakken)

Gjøvik Frivilligsentral inviterer sammen med alle frivilligsentralene i Oppland til åpen dag førstkommende lørdag (25. oktober) mellom kl 11:00 og 15:00.
Vi serverer informasjon og underholdning, og vi ønsker både frivillige, nye frivillige sjeler, brukere og nye brukere velkommen innom!

 
Dagen er kommet i stand som følge av en felles prosjektsøknad fra alle frivilligsentralene i Oppland til Kulturdepartementet. Målet er å knytte nye frivillige kontakter.
 
Det vil komme helsides annonse i lokalavisene, og det deles i disse dager ut flyers og plakater.. Vil du ha plakat og henge opp på en tavle nær deg? Ta kontakt!
post@gjovik.frivilligsentral.no
 
Litt tid til overs? Håper vi sees den 25. oktober!
Publisert: 21.10.2014

Influensavaksinasjonstilbud til deg over 65 år

Nå har årets influensavaksine kommet. Du inviteres derfor til kommunal vaksinasjonsdag: Fredag 24. oktober 2014 kl. 09:00 – 16:30
På Frivilligsentralen avd. sentrum, Øvre Torggate 2 (Furubakken)

Influensavaksine anbefales til alle over 65 år og til personer med sykdommer/tilstander som gjør at de ikke tåler influensasykdom så godt. 
Influensa kan føre til alvorlige komplikasjoner som:
• lungebetennelse
• forverring av kroniske grunnsykdommer 
• varig svekket helse 

Det er vist at vaksinasjon reduserer risikoen for slike komplikasjoner. I tillegg er vaksinerte over 65 år mindre utsatt for hjerteinfarkt og hjerneslag i influensasesongen enn uvaksinerte. 

I Norge varer influensasesongen vanligvis fra november til april. Du bør vaksinere deg i god tid for å være best mulig beskyttet. 

For mer informasjon om influensa og influensavaksine, se www.fhi.no eller snakk med fastlegen eller ring Helsestasjonstjenesten i Gjøvik kommune tlf 61 18 95 21

Én dag i uka møtes småbarnsforeldre på Furubakken

Tekst og foto: John Berget, Oppland Arbeiderblad

Småbarnstreff: Silje Marie Myland med Kevin, Ingrid Oppegaard Pollen med Sigurd og Caroline Stahl Carlsen med Eira synes det er nyttig å møtes som ferske mødre. Til høyre, Lene Liman ? en av initiativtakerne til treffet. Foto: Brynjar Eidstuen 

Hver mandag formiddag møtes et knippe småbarnsforeldre til nettverksbyggende treff på Frivilligsentralen.
Initiativtaker var syriske Narin Almousa og russiske Lene Liman.

Nettverk
– De jobbet som frivillig hos oss. Da Narim ble gravid og etter hvert fikk barn, hadde hun mange spørsmål rundt denne situasjonen. Så sammen med helsestasjonen i Gjøvik startet de med disse småbarnstreffene, sier Toril Singstad Pålshaugen.
Hovedpoenget er å møte andre i samme situasjon og skaffe seg et nettverk.
– Det er mange innflyttere som synes dette er et fint tilbud, sier Pålshaugen.
Ingrid Oppegaard Pollen og seks uker gamle Sigurd deltok for første gang sist mandag.
– Det er fint å gjøre litt, sosialisere seg og møte nye folk når man går hjemme, sier Ingrid som har kommet tilbake til distriktet etter 14 år i «utlendighet».

Utveksler erfaringer
Caroline Stahl Carlsen og fire måneder gamle Eira har deltatt en del ganger nå, og trives svært godt med det.
– Samboeren min studerer i Gjøvik og jeg kjenner absolutt ingen i Gjøvik. Da er det fint å kunne møte folk her, sier Caroline. Silje Marie Myrland har vært med siden starten. Kevin er nå sju måneder og en erfaren gutt på småbarnstreffet.
– Det er fint å kunne utveksle erfaringer med andre, sier Silje.
– Vi har 30 personer på listene våre, men antallet som møter varierer veldig. Vanligvis er vi åtte-ti som deltar, og de fleste er innvandrerkvinner, sier Pålshaugen.

Starter med trilletur
Treffet starter klokken 11 med en trilletur i Gjøviks gater en times tid. Deretter samles gjengen inne i Frivilligsentralens lokaler på Furubakken. Her har de sang, lek og bevegelsestrening til musikk. Det er Lena Liman som står for dette opplegget.
– Jeg er så glad for å kunne komme hit en dag i uka. Jeg får sjøl så mange fine opplevelser, ikke minst i møte med de smilende barna, sier Lena.
Frivilligsentralen har gjerne et tema for dagen. Eksempler på tema er bevegelse ved fysioterapeut, den første barneskoen og førstehjelp for barn.
Samlingen avsluttes gjerne med et besøk i eldrekafeen som har samling samme tid. Her blir det god kontakt mellom generasjonene, får vi vite.

Frivilligdagen i Gjøvik - Rekordstor deltakelse

Tekst: Trude G. Dale, Oppland Arbeiderblad

Gjøvik: - Vi er veldig, veldig fornøyd med Frivilligdagen lørdag, sier daglig leder ved Frivilligsentralen Bjørn Rognstad og Marianne Aashaug i Byen vår Gjøvik.
 
Rekordmange lag og foreninger viste seg fram i det strålende høstværet lørdag, nærmere bestemt 75 i tallet, inkludert gruppene som underholdt. Publikum koste seg med alt fra sprelske danseoppvisninger og fete motorsykler til drilltropper og musikkorps.
- Frivilligheten står virkelig sterk i Gjøvik, konstaterer Rognstad, og minner om at Gjøvik var først ute med å arrangere Frivilligdag her i landet. Årets arrangement var det 14. i rekken. I tillegg til å vise fram allsidigheten i det frivillige arbeidet i byen, sikret dagen klingende mynt i mang en slunken klubbkasse.
I år var det mer underholdning enn noen gang, fordelt på tre plasser i sentrum. Mesteparten av programmet foregikk på Postplassen, på en ny mobil scene, som Fjellhallen fikk til byjubileet. Frivilliggeneralen var konferansier for underholdningen, som varte i tre timer til ende, bare avbrutt av to små pauser.
 
Dansegrupper
Blant dem som virkelig imponerte var ”Gjøvik og Lillehammer Danz”, en dansegruppe som til daglig øver på Monsterhuset i Gjøvik. Både gutter og jenter i alderen 8-18 år deltok. At swingmiljøet er aktivt i Gjøvik, er Gjøvik Swingklubb et bevis på. I tillegg til å arrangere dans på skibladnerkaia hele sommeren igjennom, arrangerer de også kurs på Arbeidersamfunnet. Lørdag fikk folk se dem i aksjon, sammen med Seniordanserne og en gruppe barn fra ”Sielinja”, med flere.
Et nytt innslag i årets Frivilligdag var Gjøvik Swans, en amerikansk fotballklubb i Gjøvik. Klubben, som bare er ett år gammel, har sitt utspring i høgskolemiljøet i byen. De fikk trolig flere medlemmer etter at de viste seg fram i sitt imponerende utstyr lørdag.
 
Laserskyting
Ungdomsgruppa i Gjøvik og Brusveen skytterlag var også blant dem som trakk mye folk. Hvem som helst fikk prøve å skyte på blink med laser og poengsummen kom straks opp på datamaskin. Dessuten var Pensjonist universitetet i Gjøvik hjertelig til stede på Frivilligdagen for aller første gang. Laget har gjennomsnittlig 200-300 deltakere på sine møter i Gjøvikhallen, som finner sted den 2. tirsdagen hver måned.
 

Frivilligdagen setter rekord

Tekst: John Berget, Oppland Arbeiderblad

Over 60 lag og foreninger har meldt seg på til årets Frivilligdag, lørdag. Dette er rekordmange. Dette opplyser Toril Singstad Pålshaugen og Marianne Aashaug – på vegne av arrangørene, Gjøvik Frivilligsentral og Byen Vår Gjøvik.

Det er 14. gang Frivilligdagen arrangeres i Gjøvik kommende lørdag. Faktisk var Gjøvik en av de første byene i landet som laget en egen dag for å markere all frivillig virksomhet.
– Mange andre byer har vært i Gjøvik for å lære og se hvordan vi gjør det, sier Singstad Pålshaugen.

Frisbee og Swans
Nye foreninger i år er Gjøvik frisbeeklubb, Gjøvik Swans (amerikansk fotball), Tvillingforeldreforeningen og flere dansegrupper.
Sammen med alle de andre foreninger kommer de nye til markere seg i Storgata med aktiviteter.

Mye dans
– Det blir masse underholdning. Ikke minst fra scena på Sommerfeldts plass, sier Aashaug.
Men det blir mye moro å se på langs hele gata. I år blir det flere danseinnslag enn tidligere. Gjøvik Swingklubb skal ha danseoppvisning på Falkhjørnet og Gjøvik og Lillehammer Dansesenter har også oppvisning. Som vanlig spiller Blåveisene Veterankorps utenfor Totens Sparebank.

Bilde under:
Gjøvik Frivilligsentral og Byen Vår Gjøvik, representert ved Toril Singstad Pålshaugen og Marianne Aashaug, er bindeledd for alle lag og foreninger som lørdag viser seg fram i Storgata. Foto: Henning Gulbrandsen Foto: Henning Gulbrandsen

Kunstnerisk vri på Øverbysøndagen

Tekst og bilder: John Knut Bakken, Gjøviks Blad

Tre år gamle Pernille Skog Lundstein var en av mange små lokale kunstnere som fikk prøve seg på Øverby-søndagen.

Det ble laget mange flotte kunstverk av små kunstnere på maleplassen der de som ville kunne prøve seg på Øverby søndag. Her var det mange ivrige unger med god fantasi i sving med maling og pensel på papir.
Tre år gamle Pernille Skog Lundstein var dypt konsentrert, og med flotte farger laget hun raskt et bilde som fikk fotografen til å assosiere med maleren Jakob Weidemann. Bildet var riktig flott da hun erklærte seg ferdig.

Fullpakket lavvo
Harry Trainer og Rune Lerøen underholdt små og store i lavvoen som etter hvert ble temmelig fullpakket. Kontakt og respons fra barna fikk de umiddelbart, og stemningen var på topp fra begynnelse til slutt. Både barn og voksne så ut til å ha det like morsomt.
Barna fikk delta aktivt, og var ikke vanskelige å få til å synge med. Et par av dem fikk låne caps og solbriller, og i tillegg delta med rytmeinstrumenter. Andre fikk låne kosedyr. Harry så ut til å trollbinde de små gjennom hele forestillingen med både skjemt og alvor.

Tilløp til tjuvstart
Konferansier Roger Hansen valgte å utsette åpningen av dagen noen få minutter, da det var tynt med folk på åpningstidspunktet. Men så myldret det plutselig av barn og voksne over alt i anlegget. Det var kø av unger som ville melde seg på trehjulssykkelløp.

Mange av dem stilte opp på startstreken, ivrige etter å komme i gang, men det var enkeltstart, så alle måtte vente på tur. Det var likevel tilløp til enkelte tjuvstarter da iveren tok overhånd.

Flere benyttet søndagen til å ta en tur i familieløypa med innlagte poster. Her var det blant annet spørsmål om hvor Norges grunnlov ble skrevet.
– Det var på Eidsvold, svarte en meget ung dame, og forklarte at det hadde hun sett på iPaden.

Aller første ridetur
Hestene fra Gjøvik Miljøhestesenter var også utrolig populære blant smårollingene, og det var mange unge ryttere som fikk oppleve sin aller første ridetur denne søndagen. En av dem var Amalie Nilsen, snart fire år fra Lena. Hun var veldig spent. Det var en heller grå dag på Øverby denne søndagen, men Amalie skinte som sola da hun kom tilbake fra sin aller første ridetur og ville straks ut på en ny tur.

Artikkel Gjøviks Blad:
Oeverbydagen2014.jpg

Velkommen til innholdsrik Øverby-søndag!

 

31. august 2014 arrangerer Øverbys venneforening, sammen med mange frivillige hjelpere, den årlige familiedagen på Øverby. 

Arrangementet åpnes klokka 11.00, av stortingsrepresentant og styreleder i Gjøvik frivilligsentral Ketil Kjenseth. Deretter går det slag i slag fram til klokka 14.00.

Trehjulssykkel-løp for de minste.
Først av stabelen – kl. 11.15 – går trehjuls¬sykkelløpet, med Roger Hansen som dagens speaker. Alle deltakere får diplom og is. (Vi har mange sykler til disposisjon.)

Familieløype med mange overraskelser!
I familieløypa – med start mellom klokka 12.00 og 12.45 – er det lagt inn mange varierte oppgaver og spennende gjøremål, blant annet ballkast, skattejakt, minimatstasjon, fiskedam og ”fellesmaleri”. Alle deltakerne er med på trekning av diverse premier ved arrangementets slutt.

Harry Trainer i lavvoen
Harry Trainer og Rune Lerøen underholder i lavvoen, fra klokka 13.00  til 13.30.  Mange av barna har hørt Trainer før; han er en populær kar.

Hester og hunder  
Gjøvik miljøhestesenter stiller med mange hester, og det blir anledning til å ri eller bli med på en liten kjøretur (kostnad: 25 kr). 

Gjøvik hundeklubb stiller med mange av hundene sine.

Andre deltakere

  • Gjøvik skiklubb stiller opp, og det blir anledning til å prøve rulleski. Interesserte må ta med støvler og staver selv, helst også hjelm. 
  • Gjø-Vard og Røde Kors hjelpekorps kommer.
  • Kafegjengen på Øverby har åpen kafe hele dagen ( til klokka 15.00). Ved lavvoeen selger torsdagsgjengen grillpølser, mineralvann og sjokolade.
  • Klokka 14.00: Trekning av deltakerpremier i familieløypa og avsløring av hvem som har vunnet ”den lille skatt” og ”den store skatt”!
-

Ingen inngangspenger.

Hestekjøring og ridning kr.25.- pr. tur. Øvrige aktiviteter gratis.

VELKOMMEN TIL ØVERBY-SØNDAG!
             

Solveig (88) og Liv Merete (26) er venninner for livet

Kristin W.S. Berge (Oppland Arbeiderblad, 15.juni 2014)


Gjennom Frivillighetssentralens ordning turvenn/besøksvenn har mange fått seg venner for livet. Gjøvik Frivillighetssentral har mange forskjellige aktiviteter, blant annet ordningen turvenn/besøksvenn. Ordningen går ut på at frivillige melder seg som turvenner for eldre som trenger hjelp og støtte til å komme seg en tur ut eller bare ønsker noen å snakke med.

Solveig Slåtsveen (88) og Liv Merete Skarsgard (26) møttes gjennom denne ordningen for snart et år siden, og begge har fått en venninne for resten av livet.

Fant tonen
Det var tilfeldigheter som gjorde at Skarsgard ble introdusert for ordningen. Hun var innom Frivillighetssentralen i jobbsammenheng, og kom i snakk med noen som jobbet der.
– Jeg ble introdusert for turvenn/besøksvenn, og syntes det hørtes ut som en kjempefin ordning, forteller Skarsgard, som etter et møte ble turvenn for Solveig.

Vigdis Engen fra Frivillighetssentralen forteller at på første møte er det alltid med en fra sentralen eller kommunen, for å sørge for at møtet mellom turvennene går bra, eller for å se om kjemien stemmer.
– Jeg var selv med da Solveig og Liv Merete møttes første gangen, og i det vi gikk inn døren kunne jeg egentlig ha snudd. De fant tonen med en gang, sier Engen.

«Bæssmorjinte»
Liv Merete og Solveig forteller at kjemien stemte, og at første møte varte i nesten fire timer.
– Det viste seg at vi har hatt mange felles interesser, og Solveig er ei erfaren og klok dame. Det er ikke bare hun som får noen å snakke med, jeg lærer veldig mye av å besøke henne, forteller Liv Merete.
– Aldersforskjellen har ingen ting å si, jeg har jo vært 26 år en gang jeg også, legger Solveig til. De to venninne ble raskt glade i hverandre, og etter bare noen få besøk ble Solveig «bæssmor».
- Hun kaller meg for «bæssmor» og hun er mi «bæssmorjinte», sier Solveig.

Flere bør ha det sånn
– Vi har ikke hatt mulighet til å gå tur, så da har vi heller bare møttes for å snakke. Det har blitt mye kaffe og kaker, for å si det sånn, sier de to gode venninnene som møtes en gang i uken. De synes at flere bør ha det sånn som dem, og at det er trist å tenke på at mange sitter mye alene og ønsker seg noen å snakke med.
– Det er ingen tvil om at behovet er stort, sier Liv Merete.

Trenger flere frivillige
– Det er mange på venteliste som ønsker seg noen å snakke med eller gå tur med. Så hvis du kunne tenke deg å bli turvenn, møt opp hos Frivillighetssentralen eller fyll ut et skjema på nettsidene våre, sier Engen. Solveig og Liv Merete oppfordrer flere til å melde seg som frivillige.
– Jeg vil ikke at folk skal se på det som nok en forpliktelse i en ellers så travel hverdag. Jeg gleder meg til å møte en venninne, og det tror jeg andre vil se på det som også, avslutter Liv Merete, som ikke har angret et sekund på at hun ble med.

Besøksvenn.jpg

 

Sommeravslutning for lunsjtreffet

Da er siste gruppetrening og lunsjtreff ferdig for sommeren. Vi starter opp igjen tirsdag 19. august.

 

Gruppetreningen er det fysio-/ergoterapeut fra Gjøvik kommune som står for etterfulgt av lunsjtreff som både de som trimmer og de som kun kommer ned til lunsj benytter.


Avslutningslunsjen bestod av deilig hjemmelagd paella, laget på ekte spansk vis.
 

Bildene viser spanskfødte Marina Cheasa Sirerol som lager en Paella med riktig ovn og panne fra Spania, sammen med May Ingvild Skogstad.

 

Kari Nettli og Iryris Dajdon er ivrige hjelpere.

 

Vesle Nora delte ut energi-sjokolade til en av de som var med på trimmen.

 

Vellykket sommeravslutningsfest!

Vi ansatte var de som jobbet denne dagen og vi kunne glede oss over finvær, blide og alltid hyggelige medhjelpere. Ørnulf Holdte fra «gamle Gluntan» fikk opp stemningen med kjente og kjære sanger som mange sang med. Da han avsluttet med «La oss leve for hverandre» ble salen forvandlet til et «allsang-kor».

De fleste kunne sitte ute og spise, så ble det konsert inne og deretter kaffe med sjokoladekake og loddsalg.

Det ble mange flotte tilbakemeldinger til oss, så det er hyggelig å kunne gi våre frivillige som står på hele året en pust i bakken og for en gangs skyld være gjest!

 

Suksessfull Skibladnertur 2014 


Alltid bra vær når Skibladnertur for eldre arrangeres! Tror det er kun ett år det var regn under arrangementet som hadde sin første tur da Skibladner rundet 150 år!

 

Regnskurer og mørke skyer truet, men det kom ikke "en dråpe vann fra oven" under de to turene som varte halvannen time hver, heldigvis.

 

Spleiselaget som gjør det mulig å få dette til er en gir gode opplevelser for de som fikk plass.

Berømmer Norbyen omsorgsenter som klarer å tilby opplevelsestur for sine beboere! 

 

Vi takker Byen vår Gjøvik, CC, Skibladnerkontoret, Servicekontoret Gjøvik kommune, Seniordanserne, og våre tre alltid sprudlende spellmenn Alf Slåttsveen, Harry Foss og Arne Willy Grønland som tok med trekkspillene sine både på dekk og foran i båten. 

 

Seniordanserne serverte kaffe og kringle og bød deretter opp til dans! 

Det ble til tider trangt på dekk av folk som svingte seg i dansen!

 

Noen bilder fra første tur. Frivillig arbeid gir gode referansemuligheter

I jakten på fast jobb kan referanser fra Frivilligsentralen gjøre en forskjell på om man får tilbud om jobb eller ikke. Gjøvik frivilligsentral har erfart at frivillige har hatt nytte av referansene sine for sitt frivilligearbeid. Som et eksempel er Jon Andrè Danielsen, som selv forteller at referansen han fikk som turvenn trolig var med på å sikre ham en jobb han søkte på.

Med andre ord gir det fordeler å være frivillig!

Utkast til Frivilligmeldingen

I tråd med vedtak i Utvalget for Kultur og Idrett, sendes Frivilligmeldingen nå ut på høring. Den kan lastes ned fra Gjøvik kommunes nettside eller kan sendes ved forespørsel til post@gjovik.frivilligsentral.no. Tlf 61 18 15 55.

Frist for å komme med uttalelser er 30. mai.

Småbarnstreff på Frivilligsentralen

Det er ikke alle småbarnsforeldre i kommunen som har etablerte nettverk, og som derfor ønsker et sted hvor de kan treffe andre i samme situasjon. Andre kan føle seg usikre i forhold til å takle ulike ting som skjer, både med seg selv og med et lite barn. Noen er kanskje også usikre på å finne seg til rette på et nytt sted, eller i et nytt land.  

Disse foreldrene er i målgruppa for et nytt tiltak helsestasjonene i samarbeid med Frivilligsentralen nå setter i gang. En møteplass der småbarnsforeldre kan finne glede og inspirasjon ved å møtes og gjøre aktiviteter sammen med barna sine. Tiltaket er ment å være et ”annerledes” småbarntreff med vekt på aktiviteter og temasamtaler for småbarnsforeldre med barn fra 0-2 år.

Det vil ikke være profesjonelle "fagfolk" på treffene, men på enkelte treff kan det likevel være aktuelt at fagfolk deltar for å belyse temaer som gruppa ønsker å ta opp.

Det vil bli ukentlige treff, hver mandag fra kl 11-13 som starter med en trilletur når vær og føre tillater det - alternativt trim/bevegelser inne, kaffe/te-pause, rom for samtaler, regler og rim, leker, sanger på forskjellige språk.

 

Bakerst f.v.: Vigdis Engen, Toril Singstad Pålshaugen (begge Frivilligsentralen) Eva Bævre, Helsestasjonen Gjøvik.
Nederst f.v.: Lena Liman, Narin Almousa. Begge frivillige, Bente Solberg; Helsestasjonen Gjøvik.


Dette er et samarbeid mellom Gjøvik Frivilligsentral og Helsestasjonene i Gjøvik.
De to frivillige er våre ressurspersoner som begge har barn, med bl.a. erfaring med aktiviteter med barn som dans, regler, musikk, teater, og trim.

Frivilligsentralens juleverksted trakk mange barn og voksne lørdag.

Sakset fra OA: Carl J. Sørheim
Det var stor aktivitet ved Fjellhallen lørdag, da Frivilligsentralen åpnet årets juleverksted:

– Vi satser på en litt «gammeldags» løsning, forteller Frivilligsentralens Toril Singstad Pålshaugen. – Barna kan blant annet lage engler, julestrømper, løpere og julekurver, og de kan dyppe og pynte lys, forklarer hun, blant ni stasjoner med sesongbetont opplegg.

Servering

Blant alle juleaktivitetene var det også en mengde kaker, kaffe, pepperkaker og grøt til alle som kom.
Magnus Sagefoll (12) og Kristoffer Nordgaard (8) var midt i julestrømpestria, og kunne enes om en ting: Julestrømpa lager man til seg selv.
– Den kan jo fylles med godteri, reklamerer Kristoffer.
Emma Viberg (12) derimot lagde julestrømpe til mormor, som blidt påpekte at det var første julestrømpa hun noensinne hadde eid, mens Frida Skau Hjelmseth (8) lagde strømpe til en syk bror, under oppsyn av bestemor Veslemøy.

Første norske jul

Margo (7), som feirer sin første norske jul i år, kom på besøk sammen med Lisa og Geir Brenden.
– Hun snakker ikke så mye norsk enda, men hun liker pepperkakene! forklarte mamma Lisa blidt.
Jorunn Carlsen hadde tatt turen med et «bonusoldebarn», og var storfornøyd med arrangementet.
– Det var så positivt i fjor at jeg måtte bare komme igjen, sa hun blidt.
– Og jeg må bare skryte av barna, sa Pålshaugen. – De som synes barn er utålmodige og bråkete i dag, de må virkelig revurdere!

Åpent møte

Det gjøres mye godt og viktig frivillig arbeid på mange ulike arenaer i Gjøvik kommune i dag, noe kommer svært mange til gode. Dette setter Gjøvik kommune stor pris på! 

Med bakgrunn i Gjøvik kommune sitt mål for kultur og frivillighet: ”Gjøvik skal stimulere til engasjement og frivillighet i samfunnslivet” er det besluttet at det skal utarbeides en Frivilligmelding for Gjøvik kommune.  

(jfr. møte 29.09.13 i Utvalg for Kultur og Idrett, sak 59/13). Dette utvalget har opprettet en administrativ arbeidsgruppe fra de ulike tjenesteområder, og gruppa ledes av Gjøvik Frivilligsentral. Vi ønsker å involvere alle som arbeider for og/eller jobber med frivillig arbeid i lag eller foreninger i dag i prosessen med å utarbeide denne Frivilligmeldingen.

For at så mange som mulig kan få komme med innspill inviterer vi til et Åpent møte i kommunestyresalen. på Gjøvik rådhus, Møteleder: Tom Torkehagen
Onsdag 13. november kl 18.00-19.30 Last ned og les mer »