Dagravn

Dagravner=Natteravner på dag og kveldstid. En dagravn er en trygg voksenperson som skal være til stede for barn og ungdom. Målet er å skape større trygghet og motvirke uønskede episoder blant barn og ungdom som samles ved lokale knutepunkter utenfor skoletid.

Aldersgruppe: 18 til 99 år

Hvem kan være dagravn?

Alle over 18 år kan være dagravn. Man trenger ingen spesiell utdannelse eller erfaring, men må være kontaktsøkende, nysgjerrig og opptatt av hvordan ungdom har det. 

Som «ravn» får du anledning til å lære av andre foreldre. Du får et innblikk i dine barns verden utenfor hjemmets trygge vegger og kunnskap om hva de unge er opptatt av. 

Dagravner ferdes utendørs og er i sine gule vester synlige i gatebildet. Dagravner går sammen to og to eller i gruppe. De observerer og hjelper, lytter og gir veiledning når barn og ungdom tar initiativ til det. Alvorlige problemer skal henvises til foreldre, politi eller andre.

Moralsk taushetsplikt

Alle dagravner har en selvpålagt taushetsplikt, og skal ikke fortelle til andre hvem de møtte, hva de observerte eller fikk vite på vandring. Vi evaluerer vandringene og deler erfaringer oss imellom, men går ikke inn på navn på personer eller andre opplysninger som er egnet til å identifisere noen. Det er viktig for dagravnenes troverdighet at de vi møter kan stole på oss. 

Ønsker du å bli dagravn?

Vi har base på Gjøvik Frivilligsentral avd. Furubakken. Her møtes vi før og etter hver ravning - for å dele erfaringer og evaluere. Her har vi også alt av utstyr (vester, sekk, vannflaske og førstehjelpsutstyr). 

Ta kontakt ved Gjøvik Frivilligsentral dersom du ønsker å bidra på tlf: 94788159 eller mail: Frivilligsentral@gjovik.kommune.no

Med vennlig hilsen Gjøvik kommune og Gjøvik Frivilligsentral.

2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum