Tirsdag 16 April
Kl. 14:00 - 16:00, Gjøvik Frivilligsentral avd. Snertingdal
Etter Skoletid
Etter Skoletid

«SFO-pensjonistene» slipper å dra hjem.

Barna som er blitt for gamle til å gå på SFO kan derfor benytte seg av tilbudet Etter Skoletid som befinner seg på Kjenset huset i Snertingdal. 

Når du begynner i femteklasse er du plutselig stor nok til å reise hjem. For noen er det helt greit, mens ganske mange fortsatt har et behov for å bli, i stedet for å dra hjem. Vi bor i ei bygd med store avstander, og å kunne ha noe å gå til etter skoletid er viktig. De går den korte vegen fra skolen. Først spiser de sammen. Noen sier de har glemt å spise hele dagen, og endelig har de ro til å sitte rundt bordet og nyte maten.  Noen setter på musikk og danser litt på stuegulvet, mens andre synes det er greit å bare chille. Dette er verdifullt. Nettopp i ei bygd med spredt bebyggelse og lange avstander, foreldre som ikke er hjemme før i 5-tida, og med færre fritidstilbud enn på større plasser, er dette noe som gir barna integrering, sosialt samvær med venner og trygge voksne. Sammen skaper de gode barndomsminner. 

Hver mandag og tirsdag fra 14.00-16.00 er tilbudet oppe. 5.trinn har fast hver mandag, 6. og 7. trinn har annenhver tirsdag. Dette er ett samarbeid med Nærmiljøparken i Snertingdal og Gjøvik Frivilligsentral avd. Snertingdal.

Velkommen!

2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum