Om Globus kafe (Jobbsjansen) Tlf. 974 62 715

Jobbsjansen startet opp i september 2016 og er et IMDi-støttet prosjekt i regi av Gjøvik Frivilligsentral i Gjøvik kommune. Det overordnede målet med prosjektet, er en langsiktig satsning om å øke sysselsettingen blant hjemmeværende innvandrerkvinner.

Prosjektansvaret er i Gjøvik Frivilligsentral, hvor prosjektleder Monica Vilnes og en prosjektmedarbeider Hanne Jordet er ansatt. Den daglige administrasjonen og utviklingen av prosjektet foregår i lokalene til Jobbsjansen, på Gjøvik Frivilligsentral avd. Hunndalen, Folkets Hus. Deltakerne har daglig undervisning på læringsrommet på Folkets Hus, eller får norskundervisning på læringssenteret. I tillegg til undervisning, får deltakerne praksis fra første dag. Jobbsjansen startet opp Globus kafè i oktober 2016, og her får deltakerne sin første arbeidspraksis.

Formålet med Jobbsjansen er å øke sysselsettingen blant innvandrere som står langt fra arbeidsmarkedet, som har behov for kvalifisering, og som ikke omfattes av andre ordninger. Jobbsjansen skal gjennom individuelt tilpassede programmer gi styrkede kvalifikasjoner for å delta i arbeidslivet, bedre ferdigheter i norsk og bedre innsikt i norsk samfunnsliv. Programmene skal legge grunnlag for en varig tilknytning til arbeidslivet og økonomisk selvhjulpenhet.


2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum