Frivilligdagen i Gjøvik - Rekordstor deltakelse

- Vi er veldig, veldig fornøyd med Frivilligdagen lørdag, sier daglig leder ved Frivilligsentralen Bjørn Rognstad og Marianne Aashaug i Byen vår Gjøvik.

Rekordmange lag og foreninger viste seg fram i det strålende høstværet lørdag, nærmere bestemt 75 i tallet, inkludert gruppene som underholdt. Publikum koste seg med alt fra sprelske danseoppvisninger og fete motorsykler til drilltropper og musikkorps.
- Frivilligheten står virkelig sterk i Gjøvik, konstaterer Rognstad, og minner om at Gjøvik var først ute med å arrangere Frivilligdag her i landet. Årets arrangement var det 14. i rekken. I tillegg til å vise fram allsidigheten i det frivillige arbeidet i byen, sikret dagen klingende mynt i mang en slunken klubbkasse.
I år var det mer underholdning enn noen gang, fordelt på tre plasser i sentrum. Mesteparten av programmet foregikk på Postplassen, på en ny mobil scene, som Fjellhallen fikk til byjubileet. Frivilliggeneralen var konferansier for underholdningen, som varte i tre timer til ende, bare avbrutt av to små pauser.
 
Dansegrupper
Blant dem som virkelig imponerte var ”Gjøvik og Lillehammer Danz”, en dansegruppe som til daglig øver på Monsterhuset i Gjøvik. Både gutter og jenter i alderen 8-18 år deltok. At swingmiljøet er aktivt i Gjøvik, er Gjøvik Swingklubb et bevis på. I tillegg til å arrangere dans på skibladnerkaia hele sommeren igjennom, arrangerer de også kurs på Arbeidersamfunnet. Lørdag fikk folk se dem i aksjon, sammen med Seniordanserne og en gruppe barn fra ”Sielinja”, med flere.
Et nytt innslag i årets Frivilligdag var Gjøvik Swans, en amerikansk fotballklubb i Gjøvik. Klubben, som bare er ett år gammel, har sitt utspring i høgskolemiljøet i byen. De fikk trolig flere medlemmer etter at de viste seg fram i sitt imponerende utstyr lørdag.
 
Laserskyting
Ungdomsgruppa i Gjøvik og Brusveen skytterlag var også blant dem som trakk mye folk. Hvem som helst fikk prøve å skyte på blink med laser og poengsummen kom straks opp på datamaskin. Dessuten var Pensjonist universitetet i Gjøvik hjertelig til stede på Frivilligdagen for aller første gang. Laget har gjennomsnittlig 200-300 deltakere på sine møter i Gjøvikhallen, som finner sted den 2. tirsdagen hver måned.
 

2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum