Invitasjon fra kommunen til frivillige lag og foreninger

Gjøvik kommune inviterer alle frivillige lag og foreninger i kommunen til møte på Gjøvik Frivilligsentral, avdeling Øverby torsdag 30.oktober 2014 kl 18.00

Bakgrunn for møtet
Som bakgrunn for møtet er ”Forslag til Frivilligmelding for Gjøvik kommune” der ett av punktene er å invitere Frivillighet Norge til et samarbeidsmøte.

Frivillighet Norge jobber med å fremme utviklingen av frivillighetspolitikk i kommuner og de er invitert til kommunestyremøtet samme dag for å gi inspirasjon til utvikling av den lokale frivillighetspolitikken.

Tema for møtet: Samspill og samarbeid mellom frivillige lag og foreninger og kommunen
En aktiv og levende frivillig sektor er grunnleggende for et aktivt og levende lokalsamfunn. Interessen og behovet for samarbeid mellom frivillighet og kommune har økt i løpet av de siste årene. En god relasjon og dialog mellom kommunen og lokale lag og foreninger har stor betydning for hvordan vi sammen kan skape et godt lokalsamfunn, som er robust også med tanke på morgendagens utfordringer.
Frivillighet Norge vil stå for det faglige innholdet i møtet. De vil blant annet legge til rette for at organisasjonene kan komme med innspill til konkrete tiltak for hvordan kommunen kan bli en partner for organisasjonslivet i Gjøvik.

Skisse til program
1800 Velkommen ved Frivillighet Norge og kommunen
1810  Presentasjon av deltakerne og dialog om kveldens tema v/Frivillighet Norge

-Om frivillige organisasjoners betydning og forventninger til frivilligheten
-Fakta om frivillighet
-Frivillighetspolitikk, samspill og samarbeid med kommunen

1930 Hvordan skape mer rom for frivillighet i kommunen? 

-Kafedialog der organisasjonene kan komme med innspill som beskriver egne utfordringer, ressurser og kommunens rolle som tilrettelegger i samarbeid og kontakt med frivilligheten.
-Oppsummering
-Veien videre

2100  Slutt

Påmeldings- og kontaktinformasjon
Påmelding og spørsmål rettes til Gjøvik Frivilligsentral, tlf 61 15 85 55 eller post@gjovik.frivilligsentral.no innen 27.oktober.
Telefonnummeret til Frivillighet Norge er 21 56 76 50 og Bjørn Lindstad kan kontaktes for spørsmål om Frivillighet Norge sitt arbeid med frivillighetspolitikk i kommuner.

Om Frivillighet Norge
Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Frivillighet Norge jobber for å styrke sivilsamfunnet gjennom å utvikle frivillighetspolitikken og bedre organisasjonenes rammevilkår. 280 organisasjoner er medlem i Frivillighet Norge. Til sammen representerer disse over 50 000 lag og foreninger over hele landet. Frivillighet Norge og KS har inngått en avtale om Plattform for samspill og samarbeid mellom frivillig og kommunal sektor. http://www.frivillighetnorge.no/no/frivillighetspolitikk/samarbeid_mellom_kommunal_og_frivillig_sektor/ Plattformen er uttrykk for ønsket om bedre samhandling mellom sektorene for å støtte og tilrettelegge for den omfattende og viktige aktiviteten i frivillig sektor. www.frivillighetnorge.no


Innlegg 24.10.2014

2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum