Kunstnerisk vri på Øverbysøndagen

Tre år gamle Pernille Skog Lundstein var en av mange små lokale kunstnere som fikk prøve seg på Øverby-søndagen.


Det ble laget mange flotte kunstverk av små kunstnere på maleplassen der de som ville kunne prøve seg på Øverby søndag. Her var det mange ivrige unger med god fantasi i sving med maling og pensel på papir.
Tre år gamle Pernille Skog Lundstein var dypt konsentrert, og med flotte farger laget hun raskt et bilde som fikk fotografen til å assosiere med maleren Jakob Weidemann. Bildet var riktig flott da hun erklærte seg ferdig.

Fullpakket lavvo
Harry Trainer og Rune Lerøen underholdt små og store i lavvoen som etter hvert ble temmelig fullpakket. Kontakt og respons fra barna fikk de umiddelbart, og stemningen var på topp fra begynnelse til slutt. Både barn og voksne så ut til å ha det like morsomt.
Barna fikk delta aktivt, og var ikke vanskelige å få til å synge med. Et par av dem fikk låne caps og solbriller, og i tillegg delta med rytmeinstrumenter. Andre fikk låne kosedyr. Harry så ut til å trollbinde de små gjennom hele forestillingen med både skjemt og alvor.

Tilløp til tjuvstart
Konferansier Roger Hansen valgte å utsette åpningen av dagen noen få minutter, da det var tynt med folk på åpningstidspunktet. Men så myldret det plutselig av barn og voksne over alt i anlegget. Det var kø av unger som ville melde seg på trehjulssykkelløp.

Mange av dem stilte opp på startstreken, ivrige etter å komme i gang, men det var enkeltstart, så alle måtte vente på tur. Det var likevel tilløp til enkelte tjuvstarter da iveren tok overhånd.

Flere benyttet søndagen til å ta en tur i familieløypa med innlagte poster. Her var det blant annet spørsmål om hvor Norges grunnlov ble skrevet.
– Det var på Eidsvold, svarte en meget ung dame, og forklarte at det hadde hun sett på iPaden.

Aller første ridetur
Hestene fra Gjøvik Miljøhestesenter var også utrolig populære blant smårollingene, og det var mange unge ryttere som fikk oppleve sin aller første ridetur denne søndagen. En av dem var Amalie Nilsen, snart fire år fra Lena. Hun var veldig spent. Det var en heller grå dag på Øverby denne søndagen, men Amalie skinte som sola da hun kom tilbake fra sin aller første ridetur og ville straks ut på en ny tur.

2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum