Én dag i uka møtes småbarnsforeldre på Furubakken

Småbarnstreff: Silje Marie Myland med Kevin, Ingrid Oppegaard Pollen med Sigurd og Caroline Stahl Carlsen med Eira synes det er nyttig å møtes som ferske mødre. Til høyre, Lene Liman ? en av initiativtakerne til treffet.

Foto: Brynjar Eidstuen, OA

Hver mandag formiddag møtes et knippe småbarnsforeldre til nettverksbyggende treff på Frivilligsentralen.
Initiativtaker var syriske Narin Almousa og russiske Lene Liman.

Nettverk
– De jobbet som frivillig hos oss. Da Narim ble gravid og etter hvert fikk barn, hadde hun mange spørsmål rundt denne situasjonen. Så sammen med helsestasjonen i Gjøvik startet de med disse småbarnstreffene, sier Toril Singstad Pålshaugen.
Hovedpoenget er å møte andre i samme situasjon og skaffe seg et nettverk.
– Det er mange innflyttere som synes dette er et fint tilbud, sier Pålshaugen.
Ingrid Oppegaard Pollen og seks uker gamle Sigurd deltok for første gang sist mandag.
– Det er fint å gjøre litt, sosialisere seg og møte nye folk når man går hjemme, sier Ingrid som har kommet tilbake til distriktet etter 14 år i «utlendighet».

Utveksler erfaringer
Caroline Stahl Carlsen og fire måneder gamle Eira har deltatt en del ganger nå, og trives svært godt med det.
– Samboeren min studerer i Gjøvik og jeg kjenner absolutt ingen i Gjøvik. Da er det fint å kunne møte folk her, sier Caroline. Silje Marie Myrland har vært med siden starten. Kevin er nå sju måneder og en erfaren gutt på småbarnstreffet.
– Det er fint å kunne utveksle erfaringer med andre, sier Silje.
– Vi har 30 personer på listene våre, men antallet som møter varierer veldig. Vanligvis er vi åtte-ti som deltar, og de fleste er innvandrerkvinner, sier Pålshaugen.

Starter med trilletur
Treffet starter klokken 11 med en trilletur i Gjøviks gater en times tid. Deretter samles gjengen inne i Frivilligsentralens lokaler på Furubakken. Her har de sang, lek og bevegelsestrening til musikk. Det er Lena Liman som står for dette opplegget.
– Jeg er så glad for å kunne komme hit en dag i uka. Jeg får sjøl så mange fine opplevelser, ikke minst i møte med de smilende barna, sier Lena.
Frivilligsentralen har gjerne et tema for dagen. Eksempler på tema er bevegelse ved fysioterapeut, den første barneskoen og førstehjelp for barn.
Samlingen avsluttes gjerne med et besøk i eldrekafeen som har samling samme tid. Her blir det god kontakt mellom generasjonene, får vi vite.

2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum