Siste sjanse til å prøve noe nytt denne sesongen

Tirsdag 19. mars kl. 11.00-14.00 er det siste gangen curling-gutta møtes da isen i Fjellhallen blir borte for denne sesongen. De møtes igjen til høsten, kanskje du vil være med?

- Jeg går mye i fjellet om sommeren, og etter at jeg begynte med curling, har flere bemerket at balansen min har blit bedre, sier Asbjørn Holand (83), og veiver ivrig med kosten. De andre på isen nikker bekreftende. Vi befinner oss i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Det er tirsdag, klokka er 12, og curling-gjengen er midt i en viktig kamp. Steiner på 20 kg. suser bortover den glatte isen, med boet som mål. Her brukes det krefter! Når kvelden kommer er kanskje musklene litt støle? Vi blir jo nesten slitne av å se på, i tillegg til å bli kalde på beina.  Men vi står jo dønn stille. 

Gjengen, møtes i Fjellhallen hver tirsdag kl.11. De deler seg i 2 lag, og spiller i 2 timer. Etter kampen slapper de av med en kopp kaffe.  Gjengen vil gjerne ha med seg flere deltagere, gjerne noen damer. - Vi har jo ei dame, sier kara, men hun har ikke vært med etter jul. Vi savner henne, legger de til, og håper hun er tilbake til høstsesongen.  

Tilbudet startet opp i oktober 2016, med prosjektmidler fra Helsedirektoratet, og var et samarbeid mellom Rådgivningstjenesten 65+ og Gjøvik Frivilligsentral. Året etter tok Fjellhallen over, og da ble det ikke lenger gratis. I dag koster det kr. 70 pr. person. 

Ingen tvil om at dette er en artig og sosial gjeng, som har det mye artig sammen. Praten går lett og latteren sitter løst!

-  Få også med at det hadde vært fint om vi hadde fått til en kamp med Seniorcurling på Hamar, sier Knut Øveraasen, i det vi forsvinner ut av hallen.

På bilde fra venstre: Knut Øveraasen, Tore Engen, Ole Bjørn Brustad, Asbjørn Holand, Tom Hellum, Øyvind Schnell og Rolf Hermansen. Liggende på isen Jørgen Topp.



2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum