Torsdagsgjengen gikk til topps

- Uten det frivillige arbeidet hadde Gjøvik blitt et langt stussligere sted å bo, sa ordfører Bjørn Iddberg, da han delte ut årets Frivilligpris til Torsdagsgjengen på Øverby 5.desember 2011

Av: Trude Grevstad Dale i Oppland Arbeiderblad

Over 200 personer overvar prisutdelingen, som fant sted på Frivilligkonserten i Gjøvikhallen. I varme ordelag roste ordføreren den positive gjengen på Øverby som uke etter uke gjør en kjempeinnsats for å tilby eldre og funksjonshemmede i Gjøvik en sosial møteplass.

I 12 år har Torsdagsgjengen vartet opp med servering og underholdning av alle slag, -musikk, sang, foredrag og allsang. De frakter mange av deltakerne med biler og busser, legger til rette for fysisk aktivitet ute og inne, og arrangerer turer, grillfester og julebord.

En bedre hverdag
- Ja, prisvinnerne har gjennom sitt virke gitt svært mange en bedre hverdag, fastslo ordføreren og ba leder Per Elseth motta prisen på vegne av «gjengen». Prisen besto av en flott potpurrikrukke fra Gjøvik Glassverk og et vakkert tresnitt signert Einar Sigstad.

Elseth takket hjertelig for prisen og nevnte spesielt Kristian Bostad og Rune Pedersen som tok initiativet til et det første møtet i 1999, samt Laila Husvåg som var med helt fra starten.

Selv om svært mange ildsjeler har gjort en innsats i Torsdagsgjengen opp gjennom årene, tillot ordføreren seg å framheve fire av dem, nemlig Birger Fremstad, mangeårig leder og drivkraft, Kjell Bjørge, «transport og økonomisjef», Sabine Nyholt, «kjøkkensjef» og Karin Eriksen «pianosjef».

Gromjinta som Jussi Björling 
Den årlige frivilligkonserten i Gjøvikhallen er Frivilligsentralen og Gjøvik kommunes takk til alle dem som gjør et ubetalt arbeid til beste for sine medmennesker. Årets konsert startet med et herlig nissekor, bestående av aspirantkorene vd Gjøvik kunst- og kulturskole, ledet av Tove Lundborg. Styreleder ved Frivilligsentralen, Roger Hansen, hadde deretter gleden av å introdusere Seniordansen, Viken kammerkor, Blåveisene Veterankorps og gromjinta Ida Marie Ringerud.

Sistnevnte ble mor til ei lita jente for tre uker siden, og det var ikke tilfeldig at hun innledet sin avdeling med å synge «Den fyrste song eg høyra fekk». Deretter bergtok hun forsamlingen med en ballade, som passet svært godt på frivilligkvelden, nemlig «He ain`t heavy, he`s my brother». Avslutningsvis overrasket hun oss alle med å framføre «O helga natt» i ekte Jussi Björling-stil med mandig tenorrøst. Ja, den dama liker å overraske! En spennende slutt på en fin førjulskveld!

I tillegg noen bilder tatt av Frivilligsentralen ved Toril

PRISVINNERE: Torsdagsgjengen ved Øverby mottok Frivilligprisen 2011 mandag. Leder Per Elseth (i midten bak) mottok prisen på vegne av gjengen. FOTO: TRUDE G. ALE Foto: Trude G. Dale 

DANSEDAMENE: Seniordansen er nærmest fast inventar på alle Frivilligsentralens arrangementer, så også i Gjøvikhallen mandag kveld. Foto: Trude G. Dale GROMJINTA: Ida Marie Ringerud ble mor for bare tre uker siden. Mandag kveld sto hun på scenen på Frivilligkonserten i Gjøvik. Foto: Trude G. Dale 

2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum