Vi trenger flere frivillige til vårt nye prosjekt: Frivilligsentralens brannvernteam

I samarbeid med Gjøvik brannvesen starter vi nå opp Frivilligsentralens brannvernteam.

Lunner Frivilligsentral startet opp med den første Frivilligsentralens brannvernteam i landet (høsten 2021).

Aldersgruppe: Fra 18 år

Frivilligsentralen søker etter frivillige som kan tenke seg å være en del av brannvernteamet. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper, men du må være glad i å treffe nye mennesker. Vi ønsker også kontakt med deg som er litt usikker på hvordan det står til med brannsikkerheten i eget hjem, og som kan tenke deg et besøk av brannvernteamet.

Frivilligsentralens brannvernteam i Gjøvik er et samarbeid mellom frivilligsentralen og Gjøvik brann- og redningsvesen. Formålet er å bidra til å øke tryggheten og redusere risikoen for brann. 

Informasjon til deg som ønsker å bli frivillig:
Som frivillig i brannvernteamet må du like å snakke med folk og ha helt vanlig kompetanse om brannvern, på nivå med helt vanlige huseiere. Før du drar ut på hjemmebesøk gjennomfører du et kurs hos Gjøvik brann- og redningsvesen. Kurset tar en kveld, og inneholder både teori og praksis. Når dere skal på hjemmebesøk er det alltid to frivillige som drar sammen, og dere får med forskjellig brannvernutstyr, sjekkliste for brannsikkerhet, kontaktliste for spørsmål og avklaringer, kaffekanne, kaffekopper og noe å bite i på hjemmebesøket.  

Frivilligsentralens brannvernteam har følgende oppgaver:

  • En prat om brannvern
  • Sjekk av eksisterende brannvernutstyr
  • Gjennomføre en simulert/teoretisk brannøvelse
  • Se på mulige tiltak som kan øke brannsikkerheten
  • Gi råd om hvordan man kan få tak i nødvendig brannvernutstyr
  • Hjelpe til å montere utstyr, f.eks. røykvarsler

Tror du at dette kan være noe for deg kan du ta kontakt med oss på tlf. 61158555 eller frivilligsentral@gjovik.kommune.no. Du kan også melde din interesse som frivillig på vår nettside, ved å krysse av for Frivilligsentralens brannvernteam under overskriften Jeg kan bidra. 

Informasjon til deg som ønsker hjemmebesøk fra frivilligsentralens brannvernteam i Gjøvik:
Målet med frivilligsentralens brannvernteam er å bidra til å øke tryggheten i eget hjem, og redusere risikoen for brann. Dersom du ønsker hjemmebesøk av to representanter fra brannvernteamet tar du selv, eller du som pårørende, kontakt med frivilligsentralen på tlf. 61158555 eller frivilligsentral@gjovik.kommune.no så avtaler vi et tidspunkt for besøk når brannvernteamet er oppe og går. 

Hva skjer når brannvernteamet kommer på besøk?
Vi tar en kopp av vår medbrakte kaffe og slår av en prat om brannvern. Sammen finner vi ut om noe bør forbedres og hvordan du kan få økt trygghet i ditt hjem. Trenger du hjelp til å brannsikre hjemmet, så hjelper vi deg med det vi kan. 

Hva kan Frivilligsentralens brannvernteam hjelpe deg med?

  • Er brannsikkerheten hjemme hos deg tilpasset ditt behov?
  • En brannøvelse tilpasset hjemmet ditt
  • Vi hjelper deg dersom du trenger nye tiltak
  • Oppfølging dersom du ønsker

Sammen setter vi opp en brannvernplan for eget hjem som du beholder selv.

Viktig: De frivillige driver ikke kontroll og de har ikke noe ansvar for brannsikkerheten hos de som får besøk. De er bare en samtalepartner, som kan hjelpe til med enkle brannforebyggende tiltak.

Tilbudet er gratis. 

2024 © Gjøvik frivilligsentral Avd. Sentrum